+31 (0)183-503441 info@elektrends.nl Vierlinghstraat 33, 4251 LC Werkendam

+31 (0)183-503441 info@elektrends.nl
Vierlinghstraat 33, 4251 LC Werkendam

FAQ

Algemeen

Een conventionele stofzuiger blaast een zeer groot gedeelte van het stof wat wordt opgezogen weer de woonruimte in, bij een centrale stofzuiger wordt alle stof die wordt opgezogen ook echt afgevoerd naar de afvalbak en de kleine stofdeeltjes naar buiten. Daarnaast is een centraal stofzuigsysteem krachtiger en wordt het stof makkelijker opgezogen.

De centrale stofzuigunit wordt meestal in de garage of kelder geplaatst, waardoor daar het motorgeluid is te horen en dus niet in de woonvertrekken waar gestofzuigd wordt.

Dit komt door de speciale krachtige bypass motoren die ET gebruikt, deze motoren kunnen veel groter en zwaarder zijn dan in een conventionele stofzuiger, omdat er niet met de stofzuiger meer gesleept hoeft te worden.

Om water te stofzuigen is een speciale afscheider nodig die tussen de inlaat en de slang komt te staan.

Nee, de uitblaaslucht kan ook in de kruipruimte worden uitgeblazen. In principe kan de lucht ook binnen worden uitgeblazen, echter is dit zeker niet het principe van het centraal stofzuigsysteem Elek Trends adviseert dan ook altijd de lucht naar buiten of in de kruipruimte af te voeren.

Ja, hiervoor hebben wij speciale stofzuigunits in ons assortiment.

Dit is naar wens van de klant, de slangen zijn in alle lengtes te verkrijgen.
Er wordt voor woonhuizen meestal 7-10 meter gebruikt en voor grotere gebouwen 10-15 meter.

Keuze stofzuigunit

Luchtdebiet en dat wordt aangegeven met liter/sec of m3/h
Onderdruk en dat wordt aangegeven met mm/wK of H2O

Dit wordt vooral bepaalt door de verste leidingafstand, het aantal aansluitpunten totale lengte leidingsysteem en de plaats waar de stofzuigunit wordt geplaatst, onze calculatie en verkoopafdeling.

Installatie

Voor een handige doe-het-zelver en met de handleiding die wordt meegeleverd is het mogelijk, let echter wel op dat er nogal wat gereedschap nodig is zoals bijv. diamantboren etc.

Ja, in 90% van de gevallen is het zeker mogelijk het systeem toe te passen in bestaande situaties, indien u twijfelt of het mogelijk is in uw situatie dan zijn wij altijd bereid om de situatie ter plaatse te komen bekijken, dit uiteraard geheel vrijblijvend.

Ja, deze wordt meegeleverd met het systeem en is tevens te downloaden op deze website.

Is er jaarlijks onderhoud nodig aan het Elek Trends centraal stofzuigsysteem?
Nee, er is geen jaarlijks onderhoud nodig het enige wat gedaan moet worden is de afvalbak legen en indien nodig het het filter schoon schudden.

De meeste modellen van Elek Trends hebben een cycloon systeem met zelfreingend filter en zonder stofzakken!

Nee, het is een cycloon systeem met een zelfreinigend filter wat niet hoeft worden te vervangen. Het enige wat u zelf moet bijhouden is het legen van de afvalbak en indien plakkende stoffen zijn gezogen kunt u het filter een keer schoon schudden, dat is alles.

Zijn uw vragen nog niet beantwoord?

Neem dan gerust contact op met tel. 0183 – 503441, of ons contactformulier

    Cart